90 personen kozen het koude sop (video)

unox-meisjeAan deze duik, die door Unox als serieuze duik 2010 is aangemeld, deden 90 enthousiastelingen mee die bij een temperatuur tussen de -3 en 3 graden, een klein zonnetje en een watertemperatuur van 2 graden een frisse start maakten van het nieuwe jaar.

Een beetje vreemd moet je als mens dan wel zijn!

Natuurlijk mocht, voordat men het water inging een echte warming up niet ontbreken, deze werd verzorgd door het lokale dansfenomeen (Danny Reichardt) en precies om 13.00 uur gaf burgemeester Kleijwegt het startschot voor de duik in het koude water, waar enkelen zelfs kopje onder gingen.

Het geheel werd muzikaal opgeluisterd door dweilband de Helletrotters en de Hellevoetse reddingsbrigade zorgde ervoor dat men veilig het water in kon en hield de boel in de gaten.

Voor de meest originele outfit of performance was er een prijs beschikbaar, ook de jongste deelneemster, Teuntje van 6 jaar, ontving een prijs en als aandenken aan de dappere, sportieve inspanning ontving iedere deelnemer een flesje met water uit het Haringvliet en een lintje.

Na afloop kreeg iedereen die de duik genomen had een kop heerlijke, warme erwtensoep. De organisatie van de Nieuwjaarsduik, die 3 jaar geleden als een grapje is begonnen, kan terugkijken op een geslaagde duik en met frisse moed beginnen aan het nieuwe jaar.

{youtube}TTJtOaVBJDg{/youtube}

Foto’s van deze duik vindt je in ons fotoalbum

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl