Officiële opening Zeeweg Oostvoorne

zeeweg-oostvoorneOp donderdag 29 november opende Koos Karssen, bestuurslid van Stadsregio Rotterdam, samen met wethouder Van Lith officieel de Zeeweg in Oostvoorne met het planten van de laatste boom.

Afgelopen zomer is de reconstructie van de Zeeweg in Oostvoorne afgerond. De Zeeweg heeft nieuwe bestrating gekregen, waarbij extra parkeervakken in samenspraak met omwoners zijn gecreëerd.

Ook zijn er nieuwe, bijpassende lichtmasten geplaatst en heeft de weg tussen de bestaande bomen nieuwe bomen gekregen. Minder zichtbaar is het nieuwe waterafvoersysteem onder de weg. Hierbij is het schone hemelwater afgekoppeld van het bestaande rioolsysteem en wordt het water nu, in combinatie met infiltratie in het duingebied, afgevoerd naar sloten.

Met grote betrokkenheid van bewoners en bestuurders, de inzet van de aannemers en de financiële bijdrage van de Stadsregio Rotterdam is de Zeeweg prachtig geworden. Bewoners hebben hun wensen in twee informatieavonden ingebracht. De subsidie van de Stadsregio heeft er toe bijgedragen dat de reconstructie van de Zeeweg uitgevoerd is met nieuwe bestratingsmaterialen. Ook konden hierdoor luxere lichtmasten aangeschaft worden en zijn er extra bomen geplant. Deze kwalitatieve opwaardering geeft de woonkern Oostvoorne een positieve uitstraling.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl