Ombudsteam nu echt van start

pvda-ombudsteam01Vanavond werd door de PVDA in Spijkenisse het officiële startsein gegeven voor de spreekuren van het ombudsteam. Dit gebeurde in wijkcentrum Noord, één van de locaties waar de spreekuren gehouden worden.

Sylvia Broekmeulen vertelde dat het idee voor een ombudsteam al een jaar geleden ontstaan is op een vrouwenbijeenkomst.

{youtube}bYFORqtMYas{/youtube}

Oorspronkelijk zou Hans Spekman het openingswoord doen maar hij moest op het laatste moment verstek laten gaan vanwege een spoedoverleg met o.a. minister Donner over de AOW.

Sylvia gaf in haar slotzin aan: “We hopen dat we de bewoners van Spijkenisse de komende jaren goed kunnen helpen.” 2e Kamerlid Agnes Wolbert (WMO, AWBZ) was wel naar Spijkenisse gekomen voor deze officiële start.

Ze gaf aan dat het belangrijker is dat je de juiste verbindingen legt en wat je daarna doet, “je backoffice moet goed zijn!” dan bezig te zijn met: Hoe krijg ik de mensen binnen? Het ombudsteam is laagdrempelig. “mensen voelen zich gesterkt en gesteund, als je het goed doet.”

Voor de 2e kamer is het ook goed om verbinding te hebben met de lokale ombudsteams zodat ze weten wat er speelt en daar op in kunnen springen. “blijf in de haarvaten van de samenleving zitten.”

Tot slot werden er, hoe kan het ook anders, rode rozen gegeven aan Sylvia Broekmeulen. Zij gaf op haar beurt een tasje met een opdruk van rode rozen aan Agnes Wolbert. Inmiddels was er al een cliënt binnen, hij kon om 19:00 uur met één van de ombudsleden mee naar een aparte ruimte om zijn vragen voor te leggen.

pvda-ombudsteam02

Op de website: http://www.ombudsteam-pvda-spijkenisse.nl/ombudsteam/ kunt terecht voor alle informatie over het ombudsteam.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl