Onjuiste berichtgeving over OZB percentage

 

In de gedrukte media is onlangs onjuiste berichtgeving verschenen over het gehanteerde OZB-percentage. De gemeente betreurt dit, omdat inwoners wellicht denken op basis van dit gegeven bezwaar te kunnen maken tegen de aanslag onroerende zaakbelasting.

Uiteraard mag u altijd bezwaar maken als u van mening bent dat uw aanslag niet juist of ten onrechte is opgelegd. Als u bezwaar maakt omdat de gemeenteraad een onjuist besluit zou hebben genomen over het OZB percentage, zal dit ongegrond worden verklaard. Reden hiervoor is dat de raad wel degelijk het juiste heffingspercentage heeft vastgesteld, te weten 0,0841 %. Dit percentage is gebaseerd op een daling van de huizenprijzen in Hellevoetsluis met gemiddeld 3,5%.

Ook werd er in de berichten gesproken over een stijgingspercentage van de OZB van 6,1%. Ook dit is onjuist: het stijgingspercentage wordt berekend over de totale opbrengst OZB van het voorafgaande jaar. De gemeente ontvangt in totaliteit 2,4% meer aan OZB ten opzichte van het jaar 2011 en niet zoals wordt gesteld 6,1%.

Het heffen en innen van de gemeentelijke belastingen is ondergebracht bij het SVHW, www.svhw.nl, (0800) 020 08 73.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl