ONS wethouder: Bewoners slopen oude wijken

brug-6december1Het moet niet gekker worden met onze bestuurders.

In de Telegraaf beschuldigt wethouder J W Mijnans bewoners aan de Kikkerveen van het moedwillig slopen van de brug die de Kikkerveen verbindt met de scholen aan de overkant.

SCHANDALIG!

Want terwijl de gemeente er voor kiest om marginaal onderhoud uit te voeren, geen structureel geld beschikbaar te stellen voor de bestaande bruggen, woont deze wethouder op nog geen 100 meter van een officiële Eurobrug. En dat is waarschijnlijk ook de enige brug die hij ziet wanneer hij vanuit zijn huis naar zijn werk gaat.

Dat Mijnans duidelijk niet weet waar hij over spreekt is ons wel duidelijk. Via Twitter hebben wij nog voor de publicatie contact gezocht met de gemeente Spijkenisse. Deze klacht is ook doorgegeven aan de verantwoordelijken. Maar daarover doet Mijnans of zijn neus bloedt. Niet gemeld? Mijnans, ik kan je ieder bericht hierover aan de gemeente laten zien!

brug-melding

En hij zit er vaker naast. Het zijn geen 25 loszittende planken (daarvan heb ik persoonlijk pas 2 van kunnen ontdekken). Het zijn 25 verrotte planken, ik zal het nog eens schrijven, goed lezen wethouder VERROTTE !!!!!!! Daar heeft geen enkele burger zijn handen aan vuil hoeven maken. Hout VERROT nu eenmaal als het bijna 40 jaar onbehandeld in de vrije natuur ligt ZONDER onderhoud!

Maar er is meer. Al in 2009 is er geconstateerd door een bedrijf dat advies uitbracht aan de gemeente dat er verrotte plakken op deze brug zaten. Toen al is gemeld dat vervanging de beste oplossing is. Maar nee, budget is er nodig voor het centrum, het theater en andere dure ONS/VVD hobby’s.

Mijnans zegt dat de gemeente de zaak serieus neemt! Was dat maar waar! Feit alleen al dat deze wethouder zo reageert maakt al dat hij NIET weet hoe de brug op verrotting is gecontroleerd en hij NIET weet hoe het komt dat er nu zoveel van deze planken ook zichtbaar stuk zijn. Deze zijn namelijk stuk gegaan door de drukcontrole op het hout. Stevig hout zou niet breken. De VERRROTTE stukken breken dus wel. Nou ja breken? Ze vallen van metaalmoeheid uit elkaar.

wolter1wolter2wolter3

En waarom zijn er de vorige keer maar drie vervangen? Omdat die dus al spontaan afgebroken waren. Er is toen geen verdere controle geweest. Niet gek dat dan een paar weken later weer een stuk afbrak. Dat was de aanleiding voor onze melding. En aan de hand daarvan zijn het er uiteindelijk 25 geworden. Ja en daar zijn wij als gebruikers flink van geschrokken.

Misschien dat deze wethouder maar eens uit zijn ivoren toren moet komen. Weer eens de wijken in. Kijken waar ONS ooit groot is geworden. Maar vooral….. Laat Mijnans zijn excuus maar eens aanbieden. Want zo met je burgers omgaan is een SCHANDE !

mijnans-smaadArtikel Telegraaf

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl