Ook bedreigingen in het Ruwaard van Puttenziekenhuis

rpz-ingangAfgelopen weken dook er in de media regelmatig nieuws op over bedreigingen in ziekenhuizen.

In veel gevallen is er geen aangifte door de ziekenhuizen of hun personeel gedaan over deze bedreigingen en vaak werd geprobeerd dit in een doofpot te stoppen.

 

Bij onze redactie kwam gelijk de vraag op: “hoe zit het met het Ruwaard van Puttenziekenhuis?” Eerst werd het eigen archief nageplozen maar wij konden daarin niets vinden. Tijd om de directie van het Ruwaard van Puttenziekenhuis te benaderen om zo meer informatie boven water te krijgen. Wat blijkt: Ook in het Ruwaard van Puttenziekenhuis komen bedreigingen regelmatig voor.

Mevrouw Van Atteveld, voorzitter Raad van Bestuur: “Er komen regelmatig kleine of wat grotere incidenten voor waarbij patiënten of bezoekers, ons personeel, meestal verbaal, bedreigen, Tot nu toe hebben wij dat zelf, zonder al teveel problemen, kunnen oplossen.”

Volgens Van Atteveld is het nog niet zo ver gekomen dat er een aangifte is gedaan. Maar mocht dit in de toekomst gebeuren, dan zal het Ruwaard van Puttenziekenhuis, haar medewerkers die aangifte doen van een dergelijke situatie, hierin begeleiden en zorgen voor juridische ondersteuning.

In het ziekenhuis is, door directie, medewerkers en de OR een veiligheidsbeleid opgezet, vooral gericht op preventie waarvoor ook speciale opleidingen gevolgd worden. Daarnaast is er afgesproken hoe men optreed als een situatie wel uit de hand dreigt te lopen.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl