Open brief aan gemeentebestuur Spijkenisse

brugopnieuwrot1NietEurobrug is gevaar voor de bewoners

Via onze site VPinfo.nl, alsmede in rechtstreekse communicatie met de gemeente, hebben wij regelmatig het over de staat van de BESTAANDE WIJKEN. In veel van die bestaande wijken treffen wij bruggen aan die al circa 40 jaar dienst doen. De kwaliteit van deze bruggen is zorgwekkend. En zelfs gevaarlijk voor de bewoners.

Gedurende de laatste maanden hebben wij één brug in het bijzonder het symbool gemaakt van de verpaupering van de bestaande wijken. We hebben het over de brug op de Kikkerveen die als een belangrijke verbinding geldt voor de vele schoolgaande kinderen en hun ouders. Maar ook voor voetgangers en fietsers die via deze brug zich richting Winkelcentrum Waterland begeven.

Steeds weer blijkt dat onze meldingen en artikelen leiden tot marginaal onderhoud aan de brug. Bij Gods gratie zijn de drie plankjes nog geen maand geleden vervangen.

HELAAS, opnieuw moeten wij als bewoners van bestaande wijken constateren dat het gevoerde beleid echt niet gericht is op onderhoud van de stad. Er is namelijk weer een plank stuk !!!!!

Bij deze… Voor er echt slachtoffers vallen. Vervang nog voor 2012 het complete dek van deze brug! Dan kost het in 1 keer maar wat meer, maar gezien de huidige staat van de overige planken op deze brug speelt u als eigenaar van deze (en andere bruggen) met de veiligheid van uw inwoners. En dat is een schande!

Met vriendelijke groet

Mario Guagliardo, Irene Hoogenraad en met steun van veel ouders die dagelijks hun kinderen naar de Duif en de Montessori school brengen

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl