Buurtschoonmaakactie in Boomgaardshoek

Opgeruimd staat netjes!

Boomgaardshoek moet netter en beter opgeruimd worden. Dat vinden bewoners in de wijk en daarom wordt er op zaterdag 30 oktober van tien tot twee de schoonmaakactie ‘Schoon, heel en veilig’ gehouden in de wijk, in de buurt van supermarkt Bas vd Heijden.

De actie is opgestart na klachten van bewoners over onder meer vuil op straat en parkeeroverlast. Zaterdag wordt onkruid verwijderd, tegels recht gelegd, geveegd, gesnoeid en hondenpoep verwijderd.

Het schoonmaken van een wijk bestaat niet alleen uit het ruimen van vuil. Volgens de deelgemeente is het belangrijk dat bewoners zich er bewust van worden dat het om hun eigen leefomgeving gaat en dat zij daar ook zelf hun eigen steentje aan bij kunnen en moeten dragen.

Zaterdag gaan diverse instanties als Gemeentewerken, Roteb en Stadstoezicht dan ook in gesprek met bewoners over hoe je een buurt schoner en beter leefbaar maakt. Bewoners krijgen voorlichting onder het motto: “een schone hele veilige buurt, dat doen we samen!” Ook maken bewoners kennis met de mensen die hun wijk schoonhouden en zien ook daadwerkelijk wat het inhoudt om een wijk schoon te krijgen en schoon te houden. Bij het grasveldje aan de Erica is een tent (Vraagwijzertent) opgezet waar bewoners terecht kunnen voor informatie.

Vorig jaar is er al een dergelijke schoonmaakactie gehouden in de wijk Oudeland. Het initiatief had zulke goede resultaten dat de deelgemeente heeft besloten het in meerdere Hoogvlietse wijken uit te voeren.

Initiatiefnemers van de actie zijn de deelgemeente, gemeentewerken, Roteb, politie, stadstoezicht en de woningcorporaties Woonbron en Vestia.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl