Opluchting na overname Ruwaard van Putten ziekenhuis

rvp-2012Na alle inspanningen die zijn geleverd voor het behoud van het Ruwaard van Putten ziekenhuis, is de gemeente Spijkenisse opgelucht dat het ziekenhuis een doorstart kan maken.

“Wij zijn opgelucht dat er voor de inwoners van onze stad een ziekenhuis blijft. De gemeente is wel benieuwd naar de wijze waarop de drie overnemende ziekenhuizen de zorg in Spijkenisse invullen. Burgers uit Spijkenisse en van het eiland Voorne-Putten hebben door middel van een handtekeningenactie massaal gepleit voor het behoud van het Ruwaard”, aldus wethouder Dirk van der Schaaf.

De gemeente Spijkenisse heeft alles in het werk gesteld om mee te werken aan een goede gezondheidszorg voor de inwoners van de stad en regio. Een volwaardig ziekenhuis is daarbij een belangrijk onderdeel.

De afstand tot alternatieve ziekenhuizen in de omgeving is te ver van Spijkenisse om pati├źnten binnen de wettelijke aanrijdtijden van 45 minuten te kunnen afleveren.
De afgelopen periode is intensief gesproken met verschillende partijen om oplossingen te vinden voor de problemen van het ziekenhuis.

De gemeente denkt graag met de overnemende partijen mee over de doorstart van het Ruwaard en wil graag met hen in overleg over vormen van zorg die moeten blijven bestaan.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl