Opnieuw autobranden

brandpuntwegIn Spijkenisse zijn zaterdagavond laat drie auto’s uitgebrand. De wagens stonden geparkeerd op de Puntweg, in de buurt van het cateringbedrijf Klootwijk.

Een politieagent in vrije tijd zag even over tien uur op zaterdagavond rook vanaf de Halfweg. Hij reed het terrein op van de Puntweg en zag dat er bedrijfsauto’s in brand stonden die vlak tegen de gevel stonden van het pand.

De brandweer had het vuur vrij snel geblust, maar van de auto’s is weinig over.

Over de oorzaak van de autobranden zaterdagavond in Spijkenisse is nog niets bekend. Er raakte niemand gewond.

In Spijkenisse zijn vorige maand ook al verscheidene keren auto’s in vlammen opgegaan. Burgemeester Salet van Spijkenisse ontkende toen dat er een pyromaan aan het werk zou zijn. De politie ziet, volgens de woordvoeder, alle branden tot nu toe als losstaande incidenten.

Zo was er bij het bedrijf aan de Ohmweg waar eerder een aantal bedrijfswagens in brand zijn opgegaan, al eerder een poging gedaan .De politiewagen die vorige week in vlammen op is gegaan, bleek door een technisch mankament verwoest te zijn.

Volgens de woordvoerder is het wel opvallend dat er verhoudingswijs meer branden dan gemiddeld zijn, maar soms pieken bepaalde gebeurtenissen ook zonder een aanwijsbare oorzaak. Nu misschien veel branden, over een jaar meer ongelukken dan gemiddeld?

Wat meespeelt bij de twijfel over de pyromaan-theorie, is dat er variatie in de werkwijze van de brandstichter zou zitten. Maar mensen willen graag een verklaring voor alles. Soms is die nu eenmaal niet zo voor de hand liggend als het op het eerste gezicht lijkt. Daarbij maakt het meer mensen ongerust dan nodig is, al blijft het voor gedupeerden van de branden een moeilijk verhaal.

Met dank aan Ate Smit van Spijkenieuws.nl voor de foto

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl