Opnieuw cel voor doodslag op peuter

rechtbank-rotterdamDe stiefvader van een anderhalf jaar oud meisje uit Hellevoetsluis is maandag tot tien jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens doodslag.

Volgens het gerechtshof in Den Haag staat vast dat de man, Johnny R., het kind heeft gesmoord.

De moeder van het meisje, Michelle de F., is vorige week vrijgesproken. De rechtbank in Rotterdam veroordeelde zowel de man als de vrouw eerder tot twaalf jaar cel. Het hof sprak de moeder vrij omdat zij op de bewuste dag langere periodes niet thuis was, terwijl de stiefvader wel langere tijd met het kind alleen thuis is geweest. Bovendien heeft de man gelogen toen hij zei dat hij het meisje om drie uur ’s middags levend naar bed had gebracht. Toen de ambulance om kwart voor vijf arriveerde, bleek dat het kind al langer dood moet zijn geweest.

Onderzoek op het lichaam van het dode meisje wees uit dat zij heel vaak mishandeld moet zijn geweest. Ze had blauwe plekken, schaafwonden en losse tanden. De straf voor Johnny R. is twee jaar lager uitgevallen dan bij de rechtbank, omdat hij in verminderde mate toerekeningsvatbaar is. Hij is niet erg intelligent, heeft ADHD en een ziekelijke persoonlijkheidsstoornis.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl