Optredens Brielle Blues bekend

bluesDe namen van de bands die optreden tijdens de 22e editie van Brielle Blues zijn bekend. Op donderdagavond 6 juni werden deze, in het restaurant ’t Swarte Schaep, gepresenteerd aan vrienden van Brielle Blues, sponsoren en donateurs.
Bluesliefhebbers en iedereen die zin heeft in een muziekfestival, kunnen op zondag 28 juli vanaf 14.00 uur terecht op het gratis toegankelijke Brielle Bluesfestvial in de binnenstad.

Op drie buitenpodia staan 12 bands geprogrammeerd die behalve diverse stijlen Blues, Rock &Roll, Rock-a-Billy, Rock, Soul, Zydecco en Boogie Woogie op hun repertoire hebben.
Op de Turfkade staan Wooden Paul, een band met passie voor de bluesrock van Rory Gallagher uit de jaren zeventig, The Bluesbones, een fantastische nieuwe bluesband welke in een razend tempo de Belgische en Nederlandse blues-scene aan het veroveren is, Them Lewis Boys, die een spectaculair eerbetoon brengen aan deze rock and roll legende uit de jaren 50, Jerry Lee Lewis en de Ruben Hoeke band met een grote mix van Soul, vette Rock, Pop, zompige Boogie en stampende Rhythm & Blues.
Bij het podium op de Markt geven The Zoomatics de Blues een hedendaagse klankkleur mee, en weet de band Doghouse Sam and his Magnatones u moeiteloos in te pakken, gewapend met een controbas, drums en archtop gitaar. De River Zydeco Band, een zeskoppige band met schitterende Zydeco muziek, en de Sugarboy & The Sinners die op eigenzinnige wijze een mix spelen van ‘old school’ Rhythm & Blues, Rock & Roll en 50’s Soul.
Op het derde podium op het Maarland staan Big Will & The Bluesmen, een band met een duidelijke voorliefde voor authentieke Delta-en Chicagoblues, The Mississippi Delta Brothers met een mix van rhythm & blues, rock ’n roll, country en soul en speelt de John F. Klaver Band moderne blues met een authentieke feel. Mr. Boogie Woogie sluit de avond op het Maarland af, met een hommage aan de piano legendes uit New Orleans.Tijdloze muziek die mensen al ruim honderd jaar in beweging krijgt. Muziek waar je als feestganger gewoonweg niet omheen kunt. Het dak gaat er dan ook geheid af

Op www.brielleblues.nl staat het volledige programma van de optredende bands, met tijdstippen en locaties.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl