Overlast in Hellevoetsluis aangepakt

hangjongerenOp verzoek van de winkeliers en het publiek werd er door het wijkteam en het biketeam van Hellevoetsluis een milieuactie op het winkelcentrum Evertsenplein in Hellevoetsluis uitgevoerd.

Grote groepen jeugd komen in de pauze en tussenuren naar het winkelcentrum. Dit resulteert vaak in overlastsituaties zoals het achterlaten van afval en (brom)fietsen op het winkelcentrum.

Hierop heeft de politie donderdag een burger/uniformactie uitgevoerd waarbij totaal 6 bekeuringen werden uitgeschreven voor het achterlaten en/of deponeren van afval op straat. In 5 gevallen bleek het te gaan om scholieren van een nabij gelegen school.

3 van deze personen gingen in overleg met hun ouders naar bureau HALT voor het uitvoeren van een taakstraf. 1 ouder weigerde dit en vond een taakstraf minderwaardig voor haar dochter.

Verder ontvingen 3 fietsers en 3 scooters een bekeuring voor rijden op het winkelcentrum. 1 persoon was in de bossage aan het urineren waarvoor hij een bekeuring ontving en een andere bromfietser reed zonder helm.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl