Parkeren Spijkenisse: 1 euro

De gemeente Spijkenisse wil het dalende aantal bezoekers aan het centrum een halt toe roepen door een forse verlaging van de parkeertarieven in de parkeergarages. Het tarief wordt verlaagd naar 1 euro per uur. Tevens wordt realtime parkeren weer in ere hersteld. Korter is goedkoper.

Spijkenisse kampt al sinds de bouw van het centrum met tegenvallende bezoekersaantallen. Hierdoor blijven ook de inkomsten uit de parkeergelden fors achter. De gaten in de parkeerbegroting werd de afgelopen jaren opgevangen door het verhogen van de parkeertarieven. Het gevolg hiervan was dat nog minder bezoekers naar het winkelhart kwamen.

Verlaging van de huidige tarieven gelden alleen in de parkeergarages, parkeren op straat blijft huidig tarief.

Naast dat het parkeertarief in de parkeergarages naar een €1,- per uur gaat en er real time wordt afgerekend zijn het verbeteren van de vindbaarheid, de bereikbaarheid, de herkenbaarheid en gastvrijheid belangrijke punten.

Ook de verbinding van het oudere gedeelte naar het nieuwe Theaterplein is een aandachtspunt. Hierbij speelt de Kopspijker een belangrijke rol. De winkelfunctie op het Kolkplein zou op lange termijn afgebouwd moeten worden en het aanbod en functiemix kan verbeteren. Onduidelijk blijft van welk budget dit gerealiseerd moet worden. De winkelpanden daar zijn eigendom van Roobol.

Ook de verblijfskwaliteit voor de consument is een belangrijk onderdeel van deze maatregelen om op deze manier comfort, kwaliteit en service aan te bieden. Zo komt er bijvoorbeeld Wifi beschikbaar in het hele centrum.

Nadat de maatregelen woensdag in de gemeenteraad officieel zijn bekrachtigd, gaat men aan de slag met de uitvoering ervan. Het verlagen van het parkeertarief zal voor de feestdagen een feit zijn. De reden dat dit niet direct ingevoerd kan worden, is omdat de invoering hiervan financiële gevolgen heeft voor de gemeente. Omdat Spijkenisse samengevoegd wordt met de gemeente Bernisse moet eerst de provincie haar toestemming geven.

In een eerste reactie gaf de lokale PvdA aan: “De eerste stap is gezet”.  De PvdA houdt verder vast aan het voornemen om haar plan verder uit te werken en te bespreken in de gemeenteraad. TROTS Spijkenisse is tevreden met de te nemen maatregelen, maar waarschuwt wel dat klanten alleen op de lange termijn teruggewonnen kunnen worden: “Na een jaar stoppen zou zonde zijn voor de inzet, de beeldvorming moet immers verbeteren en dat gebeurt niet van vandaag op morgen.”

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl