Politie onderzoekt cold case zaak

Peter R de VriesDe politie is maandagmiddag in Spijkenisse aan het zoeken naar het lichaam van een man die al 21 jaar spoorloos is. Het gaat om de toen 24-jarige in Turkije geboren Yadigar Mumcu.

Agenten van het cold case team zoeken onder een woning aan de M.H. Trompstraat na een tip die binnenkwam bij misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Yadigar Mumcu uit Rotterdam verdween op 29 december 1993 in Spijkenisse. De politie heeft destijds uitgebreid gezocht, maar niemand gevonden.

Volgens het programma Vermist is Mumcu destijds uit zijn ouderlijke woning in Rotterdam vertrokken. Er werd vermoed dat hij was vertrokken naar familie in de Turkse plaats Kayseri.

Via Peter R. de Vries kwam recentelijk de tip, dat Yadigar in de kruipruimte van een woning aan de Trompstraat zou zijn begraven. Het Cold Case Team zag voldoende reden om deze informatie te onderzoeken. Na overleg met de bewoners van de woning, zijn medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut en de Forensische Opsporing van de politie eenheid Rotterdam, gestart met de doorzoeking. Er is tot op heden niets aangetroffen.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl