Politie rolt illegale DVD-handel op

De politie heeft acht mensen aangehouden die worden verdacht van het op grote schaal produceren en verhandelen van illegale dvd’s en cd’s. Ze werden opgepakt op de markt in het Zuid-Hollandse dorp Heinenoord, waar ze hun spullen probeerden te verkopen.

Vier van de verdachten vormen een gezin uit Heerjansdam. Het zijn een 37-jarige vrouw, een 35-jarige man, een 16-jarige jongen en een 14-jarig meisje. De anderen komen uit Puttershoek, Spijkenisse en Rotterdam.

De politie nam op de markt circa 15.000 illegale cd’s en dvd’s in beslag en vond nog eens 15.000 schijfjes in de woning van de verdachten uit Heerjansdam. Ook nam de politie productieapparatuur, drie bromfietsen en een ‘aanzienlijk’ geldbedrag in beslag.

De politie kwam de handel op het spoor door een melding van de stichting Brein, die waakt over rechten van de entertainmentindustrie.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl