PvdA: Gemengde gevoelens bij baangarantie ID-banen

Afgelopen week melde de gemeente Hellevoetsluis dat het grootste deel van de werknemers met een ID-baan van hun werkgever een baangarantie zullen krijgen vanaf 1 januari 2015, de datum dat hun ID-subsidie door de gemeente wordt gestaakt. De PvdA Hellevoetsluis is erg gelukkig met deze oplossing voor een groot deel van de betrokken werknemers, en feliciteert de betreffende werkgevers met het verantwoordelijkheidsgevoel dat zij getoond hebben.

De PvdA Hellevoetsluis betreurt het echter des te meer dat er nog 3 mensen overblijven waarvoor geen oplossing is gevonden, waardoor zij vanaf 1 augustus 2013 waarschijnlijk hun dienstverband zullen kwijtraken, zonder redelijk uitzicht op ander werk. Wij dringen er dan ook op aan dat de gemeente haar verantwoordelijkheid neemt om voor deze mensen met een menswaardige oplossing te komen.

Met goede wil en creativiteit moeten ons inziens deze paar mensen op een nuttige en waardevolle manier aan het werk gehouden kunnen worden; misschien kan er zo nodig binnen de gemeente voor de beperkte tijd tot hun pensioengerechtigde leeftijd een waarvolle invulling worden gevonden. Wij roepen het college op om zich daar voor in te zetten.

PvdA Hellevoetsluis

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl