PvdA: Parkeren Spijkenisse moet aantrekkelijker

De Partij van de Arbeid Nissewaard wil het betaald parkeren in het Centrum van Spijkenisse aanpassen.

De lokale PvdA gaat de komende zomermaanden een plan ontwikkelen om de huidige onwenselijke situatie ten aanzien van het betaald parkeren te verbeteren. Om de positie van de detailhandel te versterken wil de PvdA een parkeerbeleid ontwikkelen dat niet ten koste gaat van het imago van het Centrum van Spijkenisse. Het water staat bij veel ondernemers tot aan de lippen. Dit kan leiden tot meer leegstand in ons centrumgebied en gaat ten koste van onze werkgelegenheid. In minder economische tijden is het aan de overheid hierop in te spelen. De afgelopen periode heeft de gemeente Spijkenisse de parkeertarieven flink verhoogd. Volgens de PvdA kan dit niet langer en moet er naar alternatieven worden gezocht.

parkeren-centrumNa de zomer wil de PvdA met een plan komen waarin er wordt gezocht naar de meest optimale oplossing, zodat het Centrum weer aantrekkelijk is om te bezoeken en dat de schulden van de gemeente niet de spuigaten uitlopen. De PvdA zal ook met aanvullende bezuinigingsvoorstellen komen om de gaten te dichten die zijn ontstaan onder het regime van het huidige gemeentebestuur. Een suggestie van de PvdA is om te bezuinigen op de onkostenvergoedingen voor raadsleden en collegeleden bij intreden van de nieuwe gemeenteraad.

De afgelopen periode is er veel kritiek geweest op het parkeerbeleid van de gemeente Spijkenisse. Door het nieuws dat er mogelijk grote winkelketens verdwijnen wordt de druk op de gemeente Spijkenisse ook steeds groter. De overcapaciteit aan parkeergarages heeft ertoe geleid dat de tarieven steeds zijn toegenomen en de kostendekkendheid nog steeds niet is gegarandeerd. Het is tijd dat het gemeentebestuur een gedegen keuze maakt voor het behoud van werkgelegenheid binnen de centrumeconomie van Spijkenisse.

Tagged under

2 Reacties

 1. Mario Guagliardo

  Allereerst jammer dat de PvdA eerder zo meegaand was met het college. Maar goed, er is slechts 1 oplossing die werkt. Gratis parkeren voor de komende jaren! Dit schrapt een hoop kosten op de parkeerbegroting. Denk aan onderhoud van de toegangsystemen, kosten parkeerbetaalapparatuur, handhaving.

  Als alle bijkomende kosten weg zijn, blijft er een bedrag onder de streep over die nog steeds significant is maar draagbaar voor gemeente EN de ondernemers die een soort parkeerbelasting gaan betalen. (~300 ondernemingen, bedrag per m2 eigen zaak)

  Hierdoor komen de lasten nog steeds wel bij de bezoekers van het centrum maar is lager dan de huidige en belachelijk hoge 1.90 start van nu.

  Werk dit maar eens uit, je zult zien dat dit de enige oplossing is om het centrum de concurrentieslag met o.a. Hoogvliet, Rotterdam en Hellevoetsluis te winnen. Want hoe hoog of laag het tarief bij de automaat ook is, men ziet het als BETAALD parkeren, iets wat bij Hoogvliet en Hellevoetsluis niet van toepassing is, en Rotterdam nu zeker wint door haar imago als “echte stad”.

 2. Peter Stroo

  Opmerkelijk dat de PvdA zo duidelijk uit de hol van het college aan het kruipen is en het opeens op veel punten eens is met het o zo verwerpelijke Trots.

  Je zou bijna denken dat er verkiezingen aankomen…..

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl