Rap in de Muziekschool

rap-westvoorneBijna 200 leerlingen uit groep 8 bezochten afgelopen week de muziekschool in Rockanje.

Ze hadden van Muziekschool Voorne de uitnodiging gekregen om zelf een rap uit te voeren.

Rotary Westvoorne leverde daartoe de financiële ondersteuning.

Al bij binnenkomst zag je de opwinding van de leerlingen: ieder kind zou les krijgen op toetsen, elektrisch gitaar en drums. Daarbij moest ook nog in een strak ritme de rap “Say good-bye to basisschool” ingestudeerd worden. Docenten van de muziekschool stonden al klaar om deze taak op zich te nemen.

De muziekschool had voor deze gelegenheid een flink aantal instrumenten gehuurd. Er stonden rijen elektrische gitaren, keyboards en drumstellen klaar, zodat iedere leerling op elk instrument les kon krijgen. Dat viel niet altijd mee – hoe houd je een gitaar goed vast en speel je op de juiste snaar? Je krijgt er blaren van aan je vingers. 

 

Aan het einde kwamen de kinderen bij elkaar om de rap met z’n allen uit te voeren. Om die rap straks op school nog een keer zelf te kunnen spelen kreeg iedere groep een oefen CD met de playbackversie van de rap mee. Daarmee kan ook een nieuwe eigen tekst bedacht worden. Misschien krijgen de ouders aan het einde van het schooljaar deze of een zelfgemaakte rap te horen, de stemming zat er nu al goed in.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl