Red de Zeefakkel: goede opbrengst eerste actiedag

Zaterdag 19 november stonden de zeekadetten van het Zeekadetkorps Hellevoetsluis met een stand op het winkelcentrum Struytse Hoek van Hellevoetsluis. Hun doel: zoveel mogelijk geld inzamelen om het korpsschip “de Zeefakkel” te redden. Deze raakte maandag 17 oktober na een brand ernstig beschadigd.

De afgelopen weken en ook nu nog verzetten vrijwilligers met hulp van sponsoren veel werk. De jonge kadetten willen door middel van acties hun steentje bijdragen. Dus stonden zij afgelopen zaterdag met een lotenkraam in het winkelcentrum de Struytse Hoek. Er werden loten verkocht, lege flessen ingezameld, donateurs gezocht en het was mogelijk oliebollen te bestellen voor Oud en Nieuw. Eén van de kadetten: “we hebben mooie prijzen gekregen van de winkeliers, daarom kopen de mensen graag een lootje”. De actie was een succes: er werd €777,- opgehaald door de kinderen!

Heeft u de kadetten afgelopen zaterdag gemist? Zaterdag 17 december staan ze weer op het winkelcentrum. Ook dan zullen er loten verkocht worden, kunt u zich opgeven als vrijwilliger, is het mogelijk een donatie te doen of oliebollen bestellen.

Voortbestaan korps

De geschatte schade van de brand is minimaal €177.000,-. Dit hoge bedrag brengt het voortbestaan van Zeekadetkorps Hellevoetsluis in gevaar. De ondersteuning van velen – particulieren, bedrijven en gemeente – geeft het Zeekadetkorps Hellevoetsluis de moed “de Zeefakkel” weer op te knappen. De voorzitter, Jeroen van Tussenbroek: “Velen helpen ons op allerlei manieren. Zonder die medewerking zou ons korps niet door kunnen gaan. Toch hebben we nog veel meer hulp nodig, zowel in natura als financieel. Vandaar dat er onder het motto ‘Red de Zeefakkel’ verschillende acties worden opgezet om geld in te zamelen voor ons korpsschip.”

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl