Restauratie vestingwerken bijna klaar

vesting-hellevoetSinds het voorjaar van 2010 vindt een grootscheepse restauratie plaats van de Hellevoetse verdedigingswerken.

De gemeente Hellevoetsluis, de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed en Europa investeerden samen 6 miljoen euro om de diverse onderdelen van dit militaire erfgoed voor de toekomst te behouden en waar dat mogelijk is in originele staat terug te brengen. Op dinsdag 26 juni zal de oplevering plaats vinden.

 

Burgemeester Corstiaan Kleijwegt: “Het is fantastisch mooi geworden, momenteel wordt nog de laatste hand gelegd aan de buitenruimte, maar de kazematten, projectielenmagazijnen en Kazerne Haerlem zijn inmiddels op een prachtige manier in ere hersteld.”

De restauratie heeft al vele bijzondere momenten gekend. Zo is er in Kazerne Haerlem een ingenieus waterleidingssysteem blootgelegd en werden er bij de graafwerkzaamheden zeer bijzondere vondsten gedaan, van geschutsbeddingen tot mortierputten, zowel uit de Eerste als uit de Tweede Wereldoorlog. De afsluiting van het project is al net zo opmerkelijk. Burgemeester Kleijwegt: ” We hebben de buitengewone eer dat Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje, Kazerne Haerlem zal heropenen. Een gebeurtenis waar we erg naar uitkijken.”

De oplevering van de restauratie, in aanwezigheid van de Prins van Oranje, zal plaatsvinden op dinsdagmiddag 26 juni a.s. om 15.00 uur op het plein voor Kazerne Haerlem in de Vesting van Hellevoetsluis. 

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl