Rondje? Scoor eerst een Bob

Bob-campagne-officieel-van-startZondag 17 maart vond voor de aanvang van de voetbalwedstrijd van VV Nieuwenhoorn – Argon de officiële aftrap plaats van de nieuwe Bob-campagne ‘Rondje? Scoor eerst een Bob’.

Dit werd gedaan door de portefeuillehouder Verkeer en Vervoer van de stadsregio Rotterdam Jeannette Baljeu, onder toeziend oog van de plaatsvervangend voorzitter van VV Nieuwenhoorn Maarten Vinke, wethouder Sportbeleid Evert Taal en districtchef politie district Eilanden Gerrit Laurens.

De boodschap van de nieuwe Bob-campagne is simpel: Een biertje drinken in de sportkantine is prima, maar regel van tevoren een Bob en laat je thuis brengen.

Na het welkomstwoord door plaatsvervangend voorzitter Vinke, onderstreepte portefeuillehouder Baljeu het belang van nuchter rijden en de vanzelfsprekendheid van het regelen van een Bob na sportieve activiteiten. Ze prees de samenwerking tussen overheden, politie en het maatschappelijk veld.
Wethouder Taal legde uit dat de Bob-campagne twee zaken benadrukt die de gemeente Hellevoetsluis belangrijk vindt: sport en verkeersveiligheid. Het was om die reden dat de gemeente geen moment heeft getwijfeld om mee te doen aan de campagne. De wethouder vindt dat in de ‘derde helft’ verantwoord om moet worden gegaan met alcoholgebruik en erkende de belangrijke taak die vrijwilligers in de sportkantine daarbij hebben. Districtchef van de politie Gerrit Laurens voegde toe dat ook de politie de actie ondersteund en haar bijdrage levert door gedurende de campagne extra alcoholcontroles uit te voeren bij sportclubs, op wedstrijddagen en trainingsavonden.
Na een startceremonie op het veld gaf mevrouw Baljeu samen met oud-speler Eef van Splunder van Nieuwenhoorn de aftrap voor de voetbalwedstrijd Nieuwenhoorn – Argon en daarmee ook voor de campagne. Nieuwenhoorn won de wedstrijd met 2 – 0.

In Hellevoetsluis worden veel activiteiten georganiseerd in het kader van de Bob-campagne. Verschillende verenigingen hebben aangegeven het campagneteam naar hun vereniging te halen tijdens een wedstrijd of toernooi. Daarbij wordt goed gebruik gemaakt van het promotiemateriaal, zoals spandoeken, posters, deurstickers, etc. Bobs bij de deelnemende sportclubs kunnen deelnemen aan een prijsvraag via Facebook en maken kans op een ballonvlucht in de speciale Bob-luchtballon. Met al deze acties moet Bob ook in de sportkantine een vanzelfsprekendheid worden.

Het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland coördineert deze campagne, in samenwerking met de stadsregio Rotterdam.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl