Rotary Club Brielle sluit Project Scholen in Zambia succesvol af

rotary-schoolOp een bijzondere avond van Rotary Brielle heeft de heer Arie van Kooten met zijn vrouw Dyness uit Zambia verslag gedaan van het Project Scholen in Zambia.

Het Project is in 2007 in gang gezet, dankzij de opbrengst van het 1e Groot Dictee Voorne-Putten en Rozenburg, ruim € 53.000, incl bijdrage van het NCDO.

Daarmee kon niet alleen een schooluitbreiding in het dorp Kalwala’s Village worden gerealiseerd maar tevens een hele reeks andere voorzieningen. De grote trekker, Arie van Kooten, heeft dit in slechts een paar jaar daarwerkelijk kunnen uitvoeren. Naast de scholenuitbreiding is er een nieuwe keuken gebouwd, een schoolgebouw voor voortgezet onderwijs, de kliniek is aanzienlijk verbeterd en er zijn huisjes voor de leerkrachten gebouwd. Het laatste deel was de bouw van een schoollokaal voor beroepsopleidingen.

Niet alleen Arie en zijn vrouw spraken bij herhaling hun dank uit richting Rotary Brielle en de schrijvers van het Dictee, maar ook de bevolking was blij en dankbaar. Een delegatie van Rotary Brielle heeft dat vorig jaar in Zambia met eigen ogen kunnen zien.

De projecten werken een beetje als een magneet: er zijn andere donateurs bij gekomen en oorspronkelijk was het de bedoeling om aan circa 80 leerlingen les te geven. Dat aantal is inmiddels opgelopen tot 550 leerlingen! Huisvesting voor weeskinderen is daarbij ook tot stand gekomen.

Al met al een prachtig resultaat waarbij Rotary Club Brielle er van overtuigd is dat niet alleen het geld allemaal goed besteed is maar dat dit een duurzame impuls is voor de bevolking om zich verder te ontwikkelen. De avond werd besloten met de overhandiging van de laatste cheque van ruim € 18.000 om alles te kunnen betalen.

Rotary Club Brielle organiseert elk jaar het Groot Dictee van Voorne-Putten en Rozenburg en zijn inmiddels toe aan de 6e editie. Dit Dictee zal plaatsvinden op zaterdag 17 maart 2012 in Hotel ’t Wapen van Marion in Oostvoorne.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl