RPZ erkend als opleidingsziekenhuis

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse is door het College Ziekenhuis Opleidingen officieel erkend als opleidingsziekenhuis voor de verpleegkundige vervolgopleiding tot Oncologie Verpleegkundige.

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis werkt voor deze opleiding samen met het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam. Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis leidt verpleegkundigen op voor de specialisatie waarmee patiënten met kanker professioneel behandeld worden.

In het Ruwaard van Putten Ziekenhuis worden jaarlijks ongeveer tweeduizend mensen gezien met een kwaadaardige afwijking. Een groot deel van deze patiënten wordt behandeld met chirurgie en/of chemotherapie.

In het ziekenhuis is een speciale oncologieafdeling aanwezig. Met de opleiding oncologieverpleegkundige is het nu ook mogelijk de specifieke kennis en vaardigheden door te geven aan jonge verpleegkundige professionals.

 

 

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl