RPZ financieel gezond, nu de beleving aanpakken!

rpzuitzicht

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis (RPZ) scoort in de landelijke top 10 van financieel gezonde ziekenhuizen. Dit blijkt uit een onderzoek van journalisten van het Financieele Dagblad.

Zij bestudeerden de jaarrekeningen van alle Nederlandse ziekenhuizen. Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis blijkt prima voorbereid te zijn op de marktwerking in de gezondheidszorg.

Marktwerking is een instrument, dat in de Nederlandse gezondheidszorg wordt ingevoerd om daardoor efficiënter te werken en de ziektekostenpremies laag te houden. Om goed voorbereid te zijn op de bijbehorende risico’s is financiële gezondheid van een ziekenhuis van groot belang. Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis doet dat blijkbaar als een van de besten

rpzuitzicht1

Voor de medewerkers betekent dit, dat de werkgelegenheid van ruim 1000 mensen zeker blijft. Juist in deze tijd van economische crises ziet het Ruwaard van Putten Ziekenhuis de werkgeversrol als een essentieel belang voor deze regio.

Op een omzet van ruim 60 miljoen euro boekte het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in 2008 een weerstandsvermogen van 17%. Het landelijk gemiddelde weerstandsvermogen van ziekenhuizen was in 2008 11%.

Voor patiënten betekent dit, dat het RPZ zorgt, dat de medisch specialistische en verpleegkundige zorg voor patiënten uit de regio Voorne-Putten, Rozenburg en Hoogvliet dichtbij huis beschikbaar blijft, zo staat te lezen in het persbericht van het RPZ dat later werd ingetrokken.

Het uitzicht vanuit de patientenzalen mag wel beter. Zij kijken neer op een troosteloze binnenplaats zonder planten en golfplaten van aanliggende units. Deprimerend, terwijl je als patiënt wel een beetje vrolijkheid kan gebruiken.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl