RPZ klaar voor de griep

griepvirusNu het aantal besmettingen met het nieuwe influenza A (H1N1) in Nederland exponentieel stijgt, heeft het Ruwaard van Putten Ziekenhuis een aantal maatregelen genomen om de veiligheid van patiënten, bezoekers en medewerkers zoveel mogelijk te waarborgen.

Voor het ziekenhuis is een tweetal risico’s aan de orde bij deze grieppandemie.

Ten eerste wordt een hoger aantal patiënten verwacht met complicaties als gevolg van deze griep en tweede wordt verwacht, dat er meer medewerkers tegelijk ziek zullen zijn.

Om deze risico’s zoveel mogelijk te beperkten is besloten tot een aantal maatregelen.

Alle medewerkers zijn geïnformeerd over de wijze waarop men besmetting kan voorkomen (hygiënemaatregelen), hoe men dient te handelen bij een vermoeden van griep (niet naar het ziekenhuis komen) en over de verschijnselen van deze griep (koorts, spierpijn, hoesten e.d.).

Alle bezoekers van ons ziekenhuis wordt gevraagd om bij een vermoeden van griep ons ziekenhuis niet onnodig te bezoeken. Bij alle ingangen worden patiënten en bezoekers geïnformeerd over hoe te handelen bij een vermoeden van griep. Voor patiënten met griepverschijnselen is op het ziekenhuisterrein, buiten het ziekenhuis, een aparte locatie ingericht, waar men onderzocht kan worden. Ook de Huisartsenpost zal van deze locatie gebruik gaan maken.

Er is intern een team van deskundigen gevormd die de ontwikkelingen op de voet volgen en adviseren over aanvullende maatregelen ter voorkoming van besmettingen. Dit deskundigenteam is ook bezig met het opstellen van een continuïteitsplan. Elke afdeling gaat de komende week de risico’s inventariseren en plannen maken voor het opvangen van deze risico’s, met als doel de benodigde patiëntenzorg te kunnen blijven leveren, ook tijdens de piek in de grieppandemie.

Met deze aanpak probeert het Ruwaard van Putten Ziekenhuis de zorg voor zijn patiënten te blijven garanderen, juist ook in de periode dat het aantal griepgevallen maximaal zal zijn.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl