Saturn weg; 4500 meter2 winkelruimte aan leegstand

Saturn Spijkenisse met sluiting bedreigt

Saturn Spijkenisse met sluiting bedreigt

12 Winkels Saturn in Nederland welke omgebouwd zouden worden naar een MediaMarkt, maar een aantal gaat verdwijnen. Hoog op het lijstje staat de winkel in Spijkenisse. Deze draait na sinds de opening onder de gestelde prognose.

De winkel werd in 2011 geopend als één van de belangrijkste trekkers voor het vernieuwde winkelhart. Maar de verkopen lopen achter op de verwachtingen. Steeds vaker bleven er kassa’s gesloten, de laatste maanden kwam het geregeld voor dat er betaald moest worden via de servicebalie.

Een deel van het personeel was al afgestoten. Met een minimaal aantal vaste krachten wordt de winkel gedraaid.

Als het aan het moederbedrijf van Saturn ligt ging vandaag de deur al op slot maar het 10-jarig huurcontract maakt dat de winkel nog wel even open moet blijven. Ondertussen wordt met de verhuurder onderhandeld over de opties.

Voor Spijkenisse is het wegvallen een grote klap, ruim 4500 meter winkelruimte leeg in het grootste winkelpand van Spijkenisse. Er zijn maar weinig ketens die zulke dure vierkante meters willen huren.

 

Tagged under

3 Reacties

 1. Henk Bergervoet

  Saturn is alle jaren bezig met een slechte dienstverlening de eigen winkels af te breken! Als je in Spijkenisse de winkel in loopt ‘duiken’ de meeste verkopers weg. Als je dan eindelijk een medewerker ‘gestrikt’ hebt, blijkt vaak dat je toch een andere ‘specialist’ moet hebben. En meestal valt de deskundigheid van die specialist dan toch weer erg tegen! Op de audio-afdeling bijvoorbeeld is meestal helemaal niemand om je te adviseren. De betrokkenheid van de meeste medewerkers is ver te zoeken. In slechte economische tijden moet je als retailer extra je best doen om klanten optimaal te adviseren zodat hij of zij het juiste produkt aanschaft. En dàt mis je bij Saturn! Jammer!

 2. peter

  Wordt het niet eens tijd dat de huren van de panden omlaag gaan.
  We kunnen wel een vette huur opleggen maar daar bereiken we niets mee.

  1. Eelco

   Je moet natuurlijk ook wel gek zijn om van een flauwekulwinkel als Saturn/Mediamarkt ook maar iets van deskundigheid te verwachten.

   Koop toch bij een goode winkel. Of laat je adviseren door vrienden/collega’s die verstand van zaken hebben.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl