Saturn wordt outletstore MediaMarkt

Saturn wilde haar deuren in Spijkenisse sluiten, dit tot woede van verhuurder Sectie5, met in haar kielzog de gemeente Spijkenisse. Saturn Spijkenisse draaide al sinds de opening in 2011 met verlies. Volgens het concern achter Saturn had dit vooral te maken met de hoge leegstand in het centrum.

Men wilde gebruik maken van een bepaling uit het huurcontract waarbij men op basis van leegstandcijfers de deuren kon sluiten. De verhuurder betwiste deze cijfers en sleepte Saturn voor de rechter. Deze oordeelde dat Saturn onder een dwangsom van 25.000.- per dag de deuren open moest houden.

Saturn kiest nu deels eieren voor haar geldt. Via een bodemprocedure probeert men alsnog onder het huurcontract uit te komen maar houdt men de winkel tot die tijd open. Dit niet als een volwaardige MediaMarkt, zoals alle andere Saturn vestigingen maar onder de naam Saturn als outletstore.

In deze Saturn outletstore worden alle artikelen gedumpt die geleverd worden geleverd door de andere MediaMarkt winkels in Nederland. Men kan hier terecht voor artikelen met een krasje of een deukje, maar ook artikelen die in andere winkels niet goed verkochten of oudere modellen. Daarnaast blijven huismerken van MediaMarkt geleverd worden. De outletstore is vanaf 1 oktober geopend.

Met het openhouden van Saturn blijft er ruim 4500m2 winkeloppervlak in het centrum verhuurd. Maar of dit nu de gedroomde trekker is in het Centrum van Spijkenisse? In ieder geval een forse uitbreiding als het gaat om outlet.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl