Schietpartij El Hombre: eis 6 jaar

Twee mannen, die betrokken zijn geweest bij de schietpartij in het voormalige café El Hombre, hebben in hoger beroep bij de rechtbank in Den Haag ieder 6 jaar gevangenisstraf horen eisen door de aanklager.

De twee mannen werden in augustus 2007 beschoten in café El Hombre door ene Vernon P. Zij hadden daarop ook een vuurwapen gepakt en op de schutter gevuurd. Vijf overige cafébezoekers raakten gewond.

Aan het incident was een ruzie voorafgegaan. Drem G. en Nadyen I. zouden Vernon P. beroofd en mishandeld hebben. Volgens justitie wilde deze wraak nemen en was een gewapende confrontatie bijna onvermijdelijk.

Volgens de advocaten van het tweetal hebben zij uit zelfverdediging gehandeld door terug te schieten. De mannen zijn eerder door de rechter in Rotterdam veroordeeld tot zes jaar cel. Beiden zijn in beroep gegaan. De man die als eerste schoot in El Hombre, Vernon P., kreeg ook zes jaar, maar hij heeft zijn straf geaccepteerd.

{youtube}joCg8JCpqE0{/youtube}

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl