Schoenenreus sluit binnenkort de deur

schoenenreusOp donderdag 24 januari kwam het nieuws hard aan. Schoenenreus failliet. De volgende dag werd duidelijk dat er een doorstart kwam van de Schoenenreus. Alleen niet alle winkels zouden blijven bestaan. 

Onduidelijk was welke gevolgen dit zou hebben voor de twee Schoenenreuswinkels op Voorne-Putten. Maar nu is die duidelijkheid er. De winkel in Spijkenisse wordt opgeheven, Hellevoetsluis blijft bestaan.

Volgens medewerkers, die de bui al zagen aankomen, een logische keuze. De winkel in Hellevoetsluis heeft op één dag gemiddeld net zo veel omzet als filiaal Spijkenisse in een week draait. 

En daarmee verdwijnt binnenkort weer een winkel uit het centrum. Het lukt de gemeente en de winkeliers maar niet om meer publiek naar Spijkenisse te trekken. Sommigen hopen dat de koopzondagen in de toekomst de reding gaan betekenen. Maar het is de vraag of dit een echte oplossing biedt of alleen een verschuiving van het koopgedrag.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl