Scootmobielen niet voor binnen

Senioren en mensen met een beperking hoeven, volgens Groen Links, er niet op te rekenen dat de Gemeente Spijkenisse haar gebouwen toegankelijk maakt voor scootmobielen. Zoveel is duidelijk geworden tijdens de Commissievergadering Sociale Zaken.

Daar bleek, in antwoord op vragen van GroenLinks raadslid Anne Marie Koopman, dat wethouder Hamerslag (CDA) scootmobielen “alleen voor buitengebruik zijn”.

De vragen werden gesteld omdat Koopman, die zelf scootmobielgebruikster is, te horen heeft gekregen dat klanten van het gemeentelijk Zorgplein het gebouw niet in konden met hun scootmobiel en het vervolgens zelf moeten uitzoeken hoe ze verder moeten. Een oplossing, volgens deze wethouder, zou zijn dat de mensen ondersteund door ambtenaren het gebouw worden ingebracht.

Volgens Koopman is dit volledig in strijd met de geest van de WMO. Die wet is bedoeld om mensen met een beperking onafhankelijker te laten maken. Met de visie van het gemeentebestuur, die miljoenen heeft overgehouden aan de ontvangen WMO bijdragen van het Rijk, zet ze daarmee de klok voor mensen met een beperking jaren terug.

Koopman zegt hierover “Scootmobielers mogen wat dit college van ONS-VVD-CDA betreft gewoon in de kou blijven staan en weer beleefd vragen of ze geholpen kunnen worden. Ik word daar heel erg bedroefd van”.

Om deze redenen heeft de GroenLinks Fractie schriftelijke vragen gesteld aan het gemeentebestuur, in de hoop dat dit bestuur tot inkeer komt en de mensen met een beperking voortaan weer volledig de gelegenheid geeft om onafhankelijk door het leven te gaan.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl