Sinterklaasfeest Judovereniging Ichikan

sinterklaasfeest-judovereniging-ichikanAls Sinterklaas in het land is, komt hij altijd even bij judovereniging Ichikan langs.

Ook dit jaar werd de Sint met zijn zwarte pieten weer onthaald door wel 75 jonge judoka’s. Ze klapten, zongen, speelden en aten pepernoten.

De judoleraren Roy Langendoen en Dick Muizer hadden een sportief programma in elkaar gezet. De jonge judoka’s konden zich volop uitleven. Tijdens de spelletjes probeerden de pieten zo goed mogelijk te helpen. ,,Maar het is niet makkelijk om de Ichikanjers bij te houden”, hijgde de sportpiet na afloop van het eerste spel. ,,Ik denk dat ik maar eens wat vaker na judoles ga als ik weer terug ben in Spanje.”
De Sint was ook onder de indruk van zoveel jonge talenten op de judomat. ,,Elk jaar is het bijzonder om te zien hoe de judoka’s vooruitgaan”, zei de goedheiligman. ,,Ik herken een groot aantal jongens en meisjes van vorig jaar en ze worden steeds sterker en leniger. Misschien kunnen zij mij wel helpen als ik over de daken ga om pakjes rond te brengen.”
De judoleraren lieten de Sint snel weten dat dat toch niet zo’n goed idee was. ,,Natuurlijk hebben de jongens en meisjes van Ichikan goed geleerd hoe ze hun evenwicht moeten bewaren en hoe ze veilig kunnen vallen”, zegt judoleraar Roy. ,,Maar om over de daken te gaan wandelen is misschien wat veel van het goede.”
Na de vele activiteiten reikte Sint de prijzen uit aan de winnaars van de tekenwedstrijd. De winnaars waren: Finn van de Pas, Anna Voskuilen, Roy van de Nol, Isabel Witter, David Feddes en Kiki Wouts. Zij gingen met de Sint en de pieten op de foto (zie foto). Alle judoka’s kregen cadeautjes mee naar huis. En daarmee eindigde weer hele gezellige en sportieve Sinterklaasviering bij judovereniging Ichikan.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl