SMART4U kandidaat voor Oranje Fonds Kroonappels

smart4uTer gelegenheid van de aankomende inhuldiging organiseert het Oranje Fonds de zoektocht naar de Kroonappels. Er zijn drie categorieën: Jeugd, Buurt en Helpende Hand.

Stichting SMART4U doet mee aan deze grote landelijke actie in de categorie Jeugd. Vanaf nu is deze voordracht te bekijken op www.kroonappels.nl onder gemeente Hellevoetsluis.

In het stemweekend van 15, 16 en 17 maart kan iedereen uit deze gemeente hierop stemmen en zo het beschermpaar van het Oranje Fonds de weg wijzen naar de mooiste sociale initiatieven. De initiatieven met de meeste stemmen in de gemeente gaan door naar de volgende ronde.

Het Oranje Fonds reikt ieder jaar de Appeltjes van Oranje uit en bekroont daarmee succesvolle sociale initiatieven. Ter gelegenheid van de inhuldiging van het beschermpaar van het Fonds wordt een speciale editie georganiseerd. In het gehele koninkrijk kunnen maatschappelijke organisaties bestaande initiatieven voordragen in één van de drie categorieën. De drie uiteindelijk winnende organisaties krijgen het predicaat Oranje Fonds Kroonappel en winnen elk € 50.000,= en een bronzen beeldje, uitgereikt op Paleis Noordeinde door de nieuwe Koning en Koningin.

Stichting SMART4U geeft professionele voorlichting aan jongeren tussen de 11 en 18 jaar over de mogelijke gevolgen van blowen, alcohol, roken, harddrugs en gamen. Ook geven wij seksuele voorlichting en geven jongeren tips om beter nee te leren zeggen.
Door de bezuinigingen wordt er helaas steeds minder voorlichting gegeven.
Stichting SMART4U wil hier iets aan doen. Want als wij nu niet opstaan, staan onze jongeren straks achteraan! En dat mag niet gebeuren.

Miranda Kleyweg, voorzitter en oprichter van Stichting SMART4U: “Als moeder van een 16 jarige zoon ervaar ik van dichtbij het leven van een puber. Experimenteren, groepsdruk en keuzes maken zijn aan de orde van de dag. Goede voorlichting en informatie over veilig vrijen, blowen, alcohol en drugs zijn van essentieel belang. Graag wil ik mijn kennis, ervaring en deskundigheid inzetten om jongeren te voorzien van professionele voorlichting en ze bewuster te maken van de gevolgen van keuzes op hun weg naar volwassenheid”

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven door geld, kennis en contacten. Per jaar besteedt het Fonds ongeveer € 30 miljoen aan zo’n 8.000 grote en kleine maatschappelijke organisaties. De financiering hiervan komt van de Nationale Postcode Loterij, de Lotto en van Vrienden en het bedrijfsleven. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Fonds.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl