Spijbelcontrole luxeverzuim

school-verzuimDe leerplichtambtenaar van Brielle gaat, net als voor eerdere schoolvakanties, nu met de voorjaarvakantie weer controleren op het zogenaamde “luxeverzuim”. Luxeverzuim is het zonder toestemming van de directeur of de leerplichtambtenaar van school houden van een leerplichtig kind in verband met een vakantie.

Dus ook een dagje eerder weg of later terug omdat er dan minder file of het vliegtuig die dag vertrekt is verzuim. Dit is volgens de Leerplichtwet verboden.

Enkele scholen zullen bezocht worden door de leerplichtambtenaar waarbij zij alle klassen zal bezoeken om de absentielijst te controleren. Bij de overige scholen wordt een verzuimoverzicht opgevraagd. Aan de hand van deze overzichten wordt er gecontroleerd of er sprake is van ongeoorloofd verzuim. De controles vinden ditmaal plaats op vrijdag 22 februari, voorafgaand aan de schoolvakantie.

Bij vermoedelijk ongeoorloofd verzuim kan er door de leerplichtambtenaar een proces verbaal opgemaakt worden en beslist het openbaar ministerie over eventuele consequenties. Zelfs al gaat het om 1 (mid)dag!

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl