Spijkenisse op hondenjacht

De hondencontroleurs gaan weer op jacht. De komende maanden zullen zij woningen in de hele gemeente Spijkenisse langsgaan om te kijken of daar honden zijn, waarvoor hondenbelasting betaald moet worden.

Het is verplicht de hond zelf aan te melden. Doet de houder dit niet, dan kan de te weinig geheven belasting nagevorderd worden met een verhoging van 100%.

Als gevolg van de controles is het aantal in de gemeente geregistreerde honden de laatste jaren met ruim 200 gestegen. Op dit moment zijn ruim 5.700 honden en 21 kennels geregistreerd. Voortaan wordt twee keer per jaar een hondencontrole uitgevoerd.

De controleurs werken voor een door de gemeente ingehuurd bedrijf. Zij maken zich altijd bekend met hun legitimatiekaart met pasfoto. De politie is op de hoogte van welk bedrijf namens de gemeente de controle uitvoert.

Een nieuwe hond kan makkelijk en snel online bij de gemeente worden aangemeld via het Digitaal Loket op www.spijkenisse.nl. Ook afmelden kan op deze manier. In het Digitaal Loket is uitgebreide informatie te vinden over hondenbelasting. Bellen kan ook: afdeling Publiekszaken, telefoon (0181)-696881 van 08.30 tot 17.00 uur. P.s. vergeet niet uw deurbel met blaffende hond aan te passen

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl