Spijkenisse zoekt jonge helden

Ook dit jaar zoekt de gemeente jongeren die zich hebben ingezet voor anderen of een prestatie hebben geleverd. Deze kinderen komen in het algemeen niet in aanmerking voor een Koninklijke onderscheiding. In Spijkenisse komen deze jongeren wel in aanmerking voor het Jeugd- en Jongerenlintje.

 

Iedereen kan een jongere opgeven die volgens hem of haar in aanmerking komt voor het lintje. Dit kan voor 1 december 2013 via het aanmeldformulier op www.spijkenisse.nl/jongerenlintje. Wie iemand opgeeft, moet wel zijn of haar eigen gegevens invullen. De gemeente wil de aanmelder immers kunnen benaderen voor meer informatie.

Criteria Jeugdlintje (6-12 jaar)
Kinderen die hiervoor in aanmerking komen, zijn bijvoorbeeld actief (geweest) in het:
– Helpen van ouderen, broers of zussen en/of zieken;
– Opzetten van een actie voor een goed doel;
– Meehelpen bij een sportvereniging, jongerencentrum of school.

Criteria Jongerenlintje (13-20 jaar)
Jongeren die hiervoor in aanmerking komen, hebben een opmerkelijke prestatie verricht op sportief, cultureel of maatschappelijk gebied. Ook zijn zij bijvoorbeeld actief (geweest) in het:
– Organiseren van een activiteit of project ten bate van een wijk of buurt;
– Bespreekbaar maken van lastige onderwerpen, zoals drugs- of alcoholgebruik en
mishandeling;
– In een maatschappelijke organisatie, als vrijwilliger.

Het kan ook zijn dat ze enorm uitblinken in een sport of hobby en daarmee Nederlands- of Europees- of zelfs Wereldkampioen geworden zijn. Of ze zijn door een andere uitzonderlijke prestatie heel bekend geworden.

Aanmelden
Aanmelden van jonge helden via www.spijkenisse.nl/jongerenlintje. Daarna beoordeelt een jury wie de genomineerden zijn voor het lintje. De burgemeester reikt uiteindelijk de lintjes uit. Dat gebeurt tijdens de nieuwjaarsreceptie, op maandag 6 januari 2014.
Naast de onderscheiding ligt er ook een verrassing klaar voor de jongeren.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl