Spijkenisserbrug defect, stad weer slecht bereikbaar

Halverwege de middag wilde door een technisch mankement de Spijkenisserbrug niet meer dicht. Automobilisten stonden daardoor soms urenlang in de file om via een omleiding alsnog de andere kant van het water te bereiken.

Volgens Rijkswaterstaat is het computersysteem van de brug defect. Het systeem geeft aan dat de brug scheef hangt, maar dit is niet het geval. Monteurs proberen het defect te verhelpen, maar kunnen nog niet zeggen of dat voor de ochtendspits van woensdag gelukt zal zijn.

Het herstellen van dit euvel gaat veel tijd kosten. Weggebruikers rijden om via de Hartelbrug in de N218. Daarbij wordt ook gebruik gemaakt van de N493 en de A15.
Ook na de spits moet men met name op de N493 rekening houden met 20 tot 30 minuten extra reistijd.

Update 21:53 uur

De storing aan de brug lijkt verholpen. Voetgangers en fietsers mogen mondjesmaat over de brug heen. De brug moet zowel bij de centrale in Rhoon als ter plaatse nog getest worden voordat ook het autoverkeer weer van de brug gebruik mag maken.

 

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl