Spijkenisse, een stad vol hufters

naaktlopenWat wil de gemeente Spijkenisse toch graag nieuwe inwoners. Liefst ook nog hoog opgeleid. Wordt hard nodig want we leven in een stad vol hufters. Althans, dat blijkt uit de cjfers die RTL bij elkaar wobte.

Spijkenisse is een middelgrote stad. We kennen zo’n 48 gemeenten die groter zijn dan Spijkenisse. Maar als het om ons gedrag gaat zijn wij opeens de tiende stad van Nederland. Ja, goed hé, de 10e plaats!

En waarom; Omdat we een asociale stad zijn. In Spijkenisse zijn 659 hufterboetes uitgedeeld per 10.000 inwoners! En waarin zijn wij hufters: Vooral afval. Het te vroeg aanbieden van huisvuil, het verkeerd aanbieden van huisvuil, het zomaar ergens storten van vuil. Wij zijn daar erg goed in. We staan daarbij zelfs op plaats 3 van de lijst. Wat een hufters zijn wij!

En we lusten ook wel een borrel. Best wel veel borrels. We drinken vooral na een harde werkweek in de havens een pint. En we rijden dan naar huis. Alleen hebben die andere hufters dan weer een alcoholcontrole ingesteld. En zo pakten die hufters met de pet een fors aantal stadshufters. Wij zopen ons zelf naar plaats 32 van de lijst. Proost. Misschien komt Prins Pils eens naar Huftercity als hij koning is.

We zetten de muziek graag hard in huftercity. Loeihard. Zodat onze hufterige buren mee kunnen zingen met Andre Hazes, Dries of……… Noem maar een hufterartiest, ze zijn populair. En als we thuis niet de muziek hard hebben staan, dan lallen we graag op straat. Liefst in combinatie met de drank. Ook hebben we maling aan hoe laat we nog in huis klussen. Na 22:00 uur kun je nog goed werken toch? Vraag maar aan Afrojack en al die andere topdj’s in Spijkenisse. Enfin, we haalde plaats 10 in de geluidshinderlijst.

En dan onze huisdieren, vooral dat soort wat we hond noemen. We hebben daar enorm veel last van. De tekst: “Want Amsterdam is poep op de stoep” die klopt niet. Het had moeten zijn: “Want Spijkenisse is poep op de stoep.” Man man man overal ligt die shit. En het is alleen maar erger geworden sinds de gemeente amper de stoep meer schoonmaakt. Oplossing, nog hogere hondenbelasting voor hondenhufters. Onze plaats in de strontlijst is de 22ste

Weet je waar we weer niet aan doen? Naaktlopen. Vreemd want Spijkenisse is daar perfect voor. Leuke parkjes waar je je piemelmans eens wat frisse lucht kan geven. Of zal de anti-hufterbrigade nooit het park in durven? Een zeer bescheiden 192ste plaats. Dus bij deze onze oproep, loop eens wat vaker naakt op straat!

Potvriendjandokemansnogantoe. We schelden hier blijkbaar zeer weinig. Of komt het omdat de gemiddelde stadsbewoner zo vaak zinnen maakt met KK erin dat we er niet eens meer voor bekeurd worden. Gaan we als die blauwpetten in de buurt zijn Algemeen Beschaafd Nederlands spreken? Geen idee. Misschien eens die wouten doorsturen naar de oorarts. Onze notering in de “scheldendoetgeenpijnmaariswelgoedvooreenhufterboete”: 175ste plek

Goed doen we het weer wel als het gaat om vandalisme. De grootste hufter is onlangs weggegaan. Hij sloopte een compleet centrum. Goed voorbeeld doet goed volgen. We slopen ons suf in de stad. Niets is veilig voor ons. Prullenbakken, bushokjes, het maakt ons geen zak uit. We willen gewoon dat onze stad in een hoog tempo wordt vernieuwd. En daarmee staan we toch maar mooi op plaats 19. Dat moet nog veel beter kunnen. Kom op, hufters!

En dan deze nog even. Vuurwerk. Oeiiiii we zijn poeslief. Doen we amper aan. Zo weinig zelfs dat we geen verdere zin hier aan wijden. Wel even de plaats noemen in de hufterlijst: 248 (Shit, daarom staan we dus niet in de top 5 van de algemene hufterlijst)

En om dit inwonersafzeikverhaal compleet te maken: We staan op nummer 14 als het gaat om wildplassen. Plassert uit de broek en die straal laten gaan doen we vooral in het centrum. En niet alleen de mannen kunnen er wat van. Nee onze vrouwelijke stadsbewoners laten graag even de broek zakken, door de hurken en de gouden regen klatert op de tegels. Niet zo gek natuurlijk, de “Place to pee” zit ergens weggemoffeld in het winkelcentrum, is na winkeltijd gesloten en dan kun je alleen maar zeiken onder het oog van cameratoezicht.

wildplassen

Ja, medehufters. We wonen in een stad waar niemand wil wonen, alleen hufters. Misschien maar eens een charme-offensief tegen aan gooien. Of zijn we hier doorgeslagen als het gaat om de drang om alles maar te controleren en de beboeten? Welke hufter weet het juiste antwoord?

Mario Guagliardo

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl