Start werkzaamheden museumkade

Wethouder-Hofman-Start-MuseumkadeDe museumkade in de Vesting wordt binnenkort realiteit. Hoewel in de Vesting al een tijdje het ritme van het heien van de palen klonk, verrichte Vestingwethouder Peter Hofman op dinsdag 26 februari de handeling waarmee de werkzaamheden officieel werden gestart.

De uitvoering van de kademuur bestaat uit een dragende constructie van betonpalen, een stalen damwand met een verankering met groutankers.

Bij deze constructie hoeft geen ontgraving en groot grondverzet plaats te vinden, waardoor de overlast voor omwonenden relatief beperkt blijft.

Voor de zomer zullen het Lichtschip 12 Noordhinder, MS De Bernisse en het museumschip De Buffel aan de kade liggen. Hiermee heeft Hellevoetsluis er weer een bijzondere attractie bij. Het ‘rondje Vesting’ wordt hierdoor nog interessanter.

“De museumkade geeft de Vesting weer een extra impuls. Het besluit om De Buffel naar Hellevoetsluis te laten komen had niet op een beter moment kunnen gebeuren. We zijn daarom bijzonder blij met dit initiatief. Het spreekt vanzelf dat we de drie schepen feestelijk in zullen halen als de museumkade klaar is. Ik verwacht dan ook veel bezoekers voor de schepen. Maar uiteraard ook voor de andere musea!”, aldus Peter Hofman.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl