Startavond Buurtaanpak Dorp en Hoonaart goed bezocht

buurtaanpak dorp_en_hoonaartRuim 40 bewoners bezochten woensdag 17 oktober de startbijeenkomst van de Buurtaanpak Dorp en Hoonaart. De gemeente Hellevoetsluis organiseerde deze avond in samenwerking met Maasdelta, PUSH, SWS en politie voor de bewoners van deze buurt.

De startbijeenkomst vond plaats in de Petrakerk aan de Cornelis van Kleijburgstraat.

De ‘aftrap’ werd verricht door wethouder Evert Taal. De bestuurder benadrukte het belang van samenwerking tussen de verschillende organisaties en de bewoners: “We moeten het samen, echt samen doen.”. Na de toespraak werd uitleg geven over de facetten van de Buurtaanpak. Zo kregen bewoners te horen dat zij samen met een ontwerper aan de slag gaan om verbeteringen in de wijk op een professionele manier uit te gaan werken.

Daarna gingen bewoners met elkaar in gesprek over de verbeterpunten uit hun wijk. Dit heeft al meteen tot een aantal aanbevelingen geleid. Ook was er de mogelijkheid om vragen te stellen aan de wethouder en andere betrokken organisaties. Bewoners konden in gesprek te gaan over bijvoorbeeld riolering, speelplekken, hangplekken en parkeergelegenheid. De avond werd feestelijk afgesloten door gezamenlijk te proosten op de een goede afloop.

Kwaliteitsteam

Een aantal bewoners heeft zich opgegeven voor een kwaliteitsteam. Zij stimuleren daarmee de komende tijd hun wijk door mee te beslissen over wijkverbeteringen en ontwerpen voor de buitenruimte te maken. Bewoners die in de buurt Dorp en Hoonaart wonen en interesse hebben om ook mee te werken, kunnen voor meer informatie contact opnemen met de heer W. Zwarts of mevrouw M. de Lange via telefoonnummer 14 0181.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl