Startavond Buurtaanpak Melkweg-Kosmos-Zenit goed bezocht

Startavond Buurtaanpak Melkweg-Kosmos-Zenit Op maandag 7 juli 2014 werd het startsein gegeven voor de Buurtaanpak in de buurt Melkweg-Kosmos-Zenit door een startavond voor bewoners. Het was een druk bezochte avond die werd geopend door wethouder van Lith. Na de presentatie van het wijkbeheerteam en een uitleg over wat Buurtaanpak inhoudt, volgde een presentatie van de vele succesvol afgeronde Buurtaanpakken die het wijkbeheer tot nu toe heeft gerealiseerd.

De bewoners mochten na de presentatie opschrijven waar zij trots op zijn en waar ze verbeterpunten zien. De aanwezige bewoners gingen in verschillende groepjes uiteen om na te denken over wat de verbeterpunten van de buurt zijn. Het te hard rijdende verkeer, hondenpoep en de balans zoeken tussen rustig wonen, opgroeien en prettig met elkaar omgaan werden het meest benoemd.

Aan de hand van de genoemde uitdagingen zal een kwaliteitsteam van bewoners samen met de gemeente, Maasdelta, PUSH, SWS Welzijn en de Politie na de zomervakantie aan de slag gaan. Onder begeleiding van een ontwerpbureau zullen bewoners dan een nieuw ontwerp maken voor de buitenruimte.

Wethouder van Lith sloot de avond samen met de bewoners feestelijk af door het glas te heffen op een geslaagde startavond en hij wenste de bewoners veel succes bij de ontwerpsessies.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl