Steun voor actie behoud Ruwaard van Putten Ziekenhuis

De gemeenteraad van Spijkenisse roept inwoners en organisaties op een open brief te sturen naar het Ruwaard van Putten Ziekenhuis en een online petitie te tekenen voor behoud van het ziekenhuis voor de regio. De gemeenteraad van Hellevoetsluis steunt deze actie door de open brief en de link naar de online petitie op de gemeentelijke website te laten plaatsen.

Naar aanleiding van de grote financiële problemen bij het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse zoeken verschillende partijen naar een oplossing om het ziekenhuis voor de regio in stand te kunnen houden. In de huidige plannen zal het Ruwaard van Putten Ziekenhuis de zorg voor dagbehandelingen en eenvoudige ziekenhuiszorg behouden en zullen deze op een kwalitatief hoogwaardig niveau blijven plaatsvinden. De zorg voor kwetsbare ouderen, de spoedeisende hulp en de acute verloskunde zullen volgens de huidige plannen echter verdwijnen.

De gemeenten op Voorne Putten vinden het van groot belang dat de Spoedeisende Hulp en acute verloskunde in Spijkenisse beschikbaar blijven, gezien de aanrijtijden naar andere ziekenhuizen in de regio. Ook is het belangrijk dat goede zorg bereikbaar blijft voor met name kwetsbare mensen waaronder ouderen. De gemeenten kunnen echter geen directe invloed aanwenden op de handhaving van het ziekenhuis.

Open brief

Door middel van het sturen van een open brief aan het ziekenhuis kunt u aangeven dat u vindt dat de zorg voor kwetsbare ouderen, de spoedeisende hulp en de acute verloskunde bij het Ruwaard van Putten Ziekenhuis moeten blijven. Het college van burgemeester en wethouders hoopt dat zoveel mogelijk inwoners van Hellevoetsluis deze brief ondertekenen en opsturen naar het Ruwaard van Putten ziekenhuis, die de brieven dan vervolgens aanbiedt aan de zorgverzekeraars en andere belanghebbenden.

De open brief is te downloaden op de website van de gemeente Hellevoetsluis www.hellevoetsluis.nl onder het menu ‘Actueel’. U vindt daar ook een link naar de online petitie.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl