Stop met wietkweken

canachopperWie op zolder nog wat ruimte over had, een vrije kinderkamer vol had gezet of gewoon zijn hele huis omgebouwd heeft tot één grote wietkwekerij kan maar beter overwegen een andere hobby te zoeken.

Wij raden je aan om met spoed deze plantjes elders te plaatsen want ook de politie Rotterdam Rijnmond gaat hem inzetten. De Canachopper. Een soort onbemande helikopter die op jacht gaat naar illegale kwekerijen.

Deze miniheli is een innovatief middel dat ontwikkeld is op basis van bestaande ideeën binnen de politiekorpsen in strijd tegen de hennepteelt. Vijf politiekorpsen werken mee aan de pilotperiode om de chopper te testen. In de laatste week van april 2009 vonden de eerste testvluchten plaats.

Om een hennepkwekerij te ontmantelen zijn meerdere verdenkingen nodig. De chopper wordt ingezet om meldingen na te gaan. Wanneer genoeg bewijsvoering aanwezig is, wordt een inval gedaan.

Waar en wanneer deze miniheli in onze regio rondvliegt houden wij geheim maar als de proef in deze regio slaagt, weet u wat die “ufo” boven de huizen doet.

 

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl