Subsidie voor vreedzame school

De gemeente Hellevoetsluis verstrekt een subsidie van €9.680,- aan obs De Tweemaster voor het tweejarige project Vreedzame School. De veiligheid in en om de school staat centraal in het project met als doel een rustige (leer)omgeving te creëren. Leerkrachten en leerlingen wordt bijvoorbeeld geleerd om met conflicten om te gaan.

Het gaat om een experiment. Er wordt eerst een schets gemaakt van de huidige situatie. Tussentijds en na afloop wordt er een evaluatie gemaakt om te bekijken wat de effecten van het project op de school en de buurt zijn geweest.

Het project Vreedzame School zal ook een uitstraling naar de leefbaarheid in de wijk hebben. Onderdeel van het project is om de buurt bij het proces te betrekken. Het vergroten van de veiligheid in en om de school en het verminderen van ontwikkelingsachterstanden zijn belangrijke thema’s op de Lokale Educatieve Agenda.

 

 

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl