Surfer zet hulpdiensten aan het werk

Hulpdiensten rukten woensdagmiddag massaal uit nadat een surfer op het Oostvoornse Meer rond 17:30 uur door zijn vrienden als vermist was opgegeven. De man spoelde kort voor 19.00 uur aan en bleek ondanks de lange tijd in het water slechts licht onderkoeld te zijn.

Vier vrienden gingen woensdagmiddag surfen op het Oostvoornse Meer. Toen drie van hen rond 17:30 uur het strand weer opgingen nabij paviljoen De Duinrand, zagen ze hoe hun vriend van zijn surfplank viel en niet meer boven water kwam.

Ze sloegen alarm waarna hulpdiensten een zoektocht begonnen naar de 25-jarige man uit Barendrecht. Door de invallende duisternis en storm werd groots ingezet. Zo waren er twee duikteams van de brandweer, een brandweer- en politieschip en hulpteams van de GGD bij betrokken.

Even voor 19:00 uur spoelde de man aan op het strand. De man bleek door het dragen van een wetsuit slechts licht onderkoeld. Hij is na een onderzoek door de GGD met zijn ouders naar huis gegaan.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl