Tech2Do in Sporthal Olympia Spijkenisse

Op donderdag 9 en vrijdag 10 oktober 2014 is in Sporthal Olympia in Spijkenisse het evenement Tech2Do voor leerlingen en leerkrachten van groep 7 van alle basisscholen van Voorne-Putten.

Dit bijzondere technische evenement is opgezet door de TechNetkring Voorne-Putten (een samenwerkingsverband van de 4 VMBO scholen Vakcollege Helinium, Maerlant, MY college en de Oude Maas) en een aantal technische bedrijven uit de regio Voorne-Putten. De gemeenten op Voorne-Putten ondersteunen dit initiatief van harte.

De regio Voorne-Putten heeft veel technische bedrijven op zijn grondgebied. De vergrijzing van de bevolking én het feit dat te weinig leerlingen kiezen voor een opleiding en beroep in de technische sector, baart de bedrijven maar ook de gemeenten zorgen. Voorne-Putten heeft alles in zich om een economisch en sociaal sterke regio te blijven! Belangrijk is wel dat de jeugd al in een vroeg stadium kennis maakt met de vele facetten van techniek en ervaart hoe leuk techniek is! De leerling van nu is immers de werknemer van de toekomst.

Van alle aangemelde basisscholen van Voorne-Putten gaan er 888 leerlingen deelnemen aan dit evenement. Het belooft een mooie, leerzame en actieve happening te worden.

Op 9 oktober is er voor ouders van de basisschoolleerlingen een kijkavond van 18.30 t/m 20.00 uur. U bent van harte welkom. Aanmelden vooraf is niet nodig.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl