Test kering geslaagd

hartelkeringRijkswaterstaat heeft zaterdagmiddag omstreeks drie uur de Maeslantkering in de Nieuwe Waterweg voor een test gesloten.

De grootste waterkerende deuren van de wereld blijven ruim een half etmaal dicht. Volgens een woordvoerster van Rijkswaterstaat is alles probleemloos verlopen. Ruim duizend belangstellenden keken toe.

Tegelijkertijd met de Maeslantkering sloot ook de Hartelkering bij Spijkenisse. De test, die elk jaar plaatsheeft, markeert het begin van het stormseizoen.

De Maeslantkering, die in 1997 werd geopend, kan tijdens een stormvloed in een keer de Nieuwe Waterweg afsluiten. Samen met de Hartelkering beschermen de waterkeringen ongeveer een miljoen mensen achter de dijken tegen het water.

De keringen zijn wereldberoemd wegens hun beweegbare onderdelen, maar zijn nog niet vaak nodig geweest tegen de hoge waterstand. De Maeslantkering werd in november 2007 voor het eerst en laatst gebruikt bij stormachtig weer.

Zondagochtend omstreeks half vier wordt de test beëindigd met het openen van de keringen.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl