Twee heldhaftige vrouwen in de bloemen gezet

in-de-bloementjesOp vrijdag 27 november zijn twee bewoonsters van de wijk Zuid-West in Hellevoetsluis door de politie beloond voor hun heldhaftige optreden.

Toen zij onlangs hun hondje uitlieten zagen zij, ter hoogte van het Evertsenplein, een auto met hoge snelheid aanrijden. De bestuurder stapte uit en sloeg de ruit in van een geparkeerde auto.

Terwijl de man tot en met zijn bovenlichaam in de auto hing werd hij in zijn nekvel gegrepen door één van de dames. Hij schrok hier zo van dat hij in de gereedstaande auto stapte en het hazenpad koos. De dames riepen dat 112 gebeld moest worden. Hierop belde een voorbijganger het alarmnummer. Dankzij dit kordate optreden kon de verdachte, die niet in het bezit was van een geldig rijbewijs en onder invloed was van alcohol, worden aangehouden.

De buurtagent van Zuid-West overhandigde de 56-jarige en 76-jarige dames op 27 november een bos bloemen, als dank voor hun betrokkenheid. Hij is erg blij met alerte buurtbewoners, “De politie heeft actieve inwoners nodig om daders te pakken”. Schroom daarom niet en bel 112 wanneer u getuige bent van een misdrijf!

 

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl