Vakantie: Pas op met Hyves

Nu voor veel mensen het vakantieseizoen is aangebroken, zijn er toch een aantal punten waar de vakantiegangers op moeten letten. Natuurlijk wil iedereen het van de daken schreeuwen dat zij gaan genieten van een lange vakantie in het buitenland maar pas daar mee op!

Steeds vaker kijkt het inbrekersgilde op populaire websites zoals Hyves.nl waar mensen in geuren en kleuren hun vakantie aankondigen. Door deze sites in de gaten te houden weten zij precies waar en wanneer zij hun slag moeten slaan.

Vaak merkt de vakantieganger pas bij thuiskomst wat hen is overkomen.

Niet alleen voor inbrekers is Hyves een geliefde plaats. Veel mensen “gluren” op deze manier in het leven van een ander. Wat doet hun ex of wat zijn de plannen die iemand in gedachte heeft. Maar ook is het online bijhouden van je leven en je gedachten gevaarlijk als je op zoek bent naar een nieuwe baan. Steeds vaker zoeken werkgevers via internet naar het privé leven van sollicitanten.

Zo zijn vrijgezellen met een druk uitgaansleven niet geliefd. En zelfs een blik op “jouw vrienden” kan al een signaal zijn om jou niet aan te nemen. Officieel zou dit geen rol mogen spelen in een sollicitatie maar het is allang een gegeven dat dit wel gebeurd. Je zal dit echter nooit als reden vernemen.

Tips:

Maak je toch gebruik van sociale netwerken, hou dan deze tips in de gaten.
• Wees voorzichtig met aankondigen van een gepland uitje of een vakantie.
• Laat je niet te veel uit over bedrijven of politieke omstandigheden wanneer je werk zoekt.
• Zet in je instellingen dat jouw pagina niet te doorzoeken zijn voor zoekmachines zoals Google.
• Laat je profiel alleen zichtbaar zijn voor vrienden.
• Vrienden toevoegen aan je profiel? Stoer om er veel te hebben, ken je ze niet of vaag, dan niet toelaten als “vriend”.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl