Van asiel naar Asylplein

ethiopieOp vrijdag 23 november om 16.00 uur opent burgemeester van Viegen, in de bibliotheek van Brielle, de expositie ‘Van asiel naar Asylplein’. Onder deze naam hebben leerlingen van het Bahûrim College, samen met in Brielle woonachtige vluchtelingen uit Ethiopië en Eritrea, een tentoonstelling gemaakt over de betekenis van moeten vluchten uit je eigen land om ergens anders in de wereld een nieuwe start te maken.

Leerlingen en vluchtelingen hebben elkaar, tijdens een tocht langs bijzondere locaties in Brielle, bevraagd over dingen die voor hen belangrijk zijn in het leven. De tentoonstelling, bestaande uit grote fotopanelen, is een verslag van deze gesprekstocht in woord en beeld.

Medewerking wordt gegeven door burgemeester Betty van Viegen, wethouder Wilbert Borgonjen en Orchestre Partout. Orchestre Partout is een band bestaande uit vluchtelingen en winnaar van de Cultuurprijs ‘De gouden C’, 2012. Zij brengen moderne muziek met, deels, traditionele instrumenten. Tijdens het openingsprogramma verzorgd dit orkest twee mini-concerten.

Het openingsprogramma ziet er als volgt uit: 15.00 uur, inloop – 15.30 uur, optreden van Orchestre Partout – 16.00 uur, opening door burgemeester van Viegen – 16.20 optreden van Orchestre Partout – en na het slotwoord door wethouder Borgonjen eindigt het programma om 17.30 uur. Leerlingen en vluchtelingen zullen aanwezig zijn om vragen van het publiek te beantwoorden. Ook verzorgen zij de (Afrikaanse) hapjes en drankjes.

Deze tentoonstelling kwam tot stand met medewerking van de gemeente Brielle, stichting vluchtelingenwerk en de bibliotheek.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl